Morwa biała owoc 250g (Ziółko)

20,00  z VAT

    n

  • Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi.
  • n

  • Jest świetnym uzupełnieniem błonnika w codziennej diecie.
  • n

  • Charakteryzuje się wyższą zawartością witaminy C niż podobna porcja pomarańczy.
  • n

n[featured_box img=”21770″ img_width=”25″ pos=”left” title=”Opakowanie zbiorcze” title_small=”15 szt.”][/featured_box]

Brak w magazynie

EAN: 5903240520640 SKU: 5903240520640 Kategorie: ,

[section bg="701" bg_overlay="rgba(255, 255, 255, 0.25)"]
n
n[row]
n
n[col span="6" span__sm="12"]
n
n[ux_image id="8326" image_size="original" image_hover="glow" depth="3"]
n
n
n[/col]
n[col span="6" span__sm="12"]
n
n

Czym jest morwa biała?

n

Morwa biała łac. Morus alba to drzewo liściaste z rodziny morwowatych (Moraceae), pochodzi z Chin. W Europie zaczęto ją uprawiać około XI wieku. W praktyce jest to jedyny gatunek morwy, który występuje w Polsce. Oprócz liści najbardziej pożądanym surowcem jest owoc morwy białej. Suszone owoce tej rośliny o jasnym zabarwieniu przypominają kształtem jeżyny lub maliny. W smaku są przeważnie słodkie, czasem zdarzają się delikatnie kwaśne. Owoce te wykorzystywane są szeroko w preparatach leczniczych, głównie z uwagi na właściwości obniżające poziom cukru we krwi.

n

Owoc morwy białej - właściwości lecznicze

n

Dobrze wysuszone owoce morwy białej są skarbnicą antocyjanów, znanych ze swoich właściwości przeciwzapalnych. Co więcej ze względu na stosunkowo wysoką zawartość resweratrolu mogą też obniżać ciśnienie krwi oraz zmniejszać ryzyko chorób serca. Owoce morwy białej są świetnym sposobem na uzupełnienie błonnika w codziennej diecie. Jedna porcja owoców zawiera niemal 20% zalecanego dziennego spożycia. Rozpuszczalny błonnik zawarty w morwie pomaga kontrolować poziom cukru we krwi i zmniejszać poziom tzw. złego cholesterolu, podczas gdy nierozpuszczalny błonnik jest niezbędny dla zdrowia układu trawiennego. Aktywne składniki morwy mają udowodnione właściwości hipoglikemizujące. Badania udowodniły, że spowalnia trawienie węglowodanów w jelicie cienkim oraz obniża dzięki temu ich poziom we krwi. Dzięki tej właściwości morwa biała jest stosowana w leczeniu nieprawidłowości związanych z kontrolą poziomu cukru we krwi. Grupą, która szczególnie powinna zainteresować się stosowaniem morwy białej są osoby obciążone ryzykiem wystąpienia cukrzycy oraz te, u których cukrzyca typu 2 została już zdiagnozowana.

n

Morwa biała, a dolegliwości zdrowotne

n

Preparaty z morwą białą są stosowane w kuracjach takich dolegliwości jak:

n

    n

  • anemia
  • n

  • cukrzyca typu 2
  • n

  • problemy naczyniowo-sercowe
  • n

  • otyłości
  • n

n
n[/col]
n
n[/row]
n
n[/section]

Informacje dodatkowe

Waga 0,25 kg
Kraj pochodzenia

Producent:

Składniki

Przygotowanie

Pomagamy Klientom

Wspieramy we właściwym wyborze ziół,  suplementów i maści. Bazujemy na zaleceniach i receptach Świętej Hildegardy. 

Bezpieczne Płatności

Certyfikat SSL (tzw. zielona kłódka) oraz innne zaawansowane systemy bezpieczeństwa, gwarantują bezpieczną płatność online.

Zamówienia Cykliczne

Bierzesz systematycznie te same suplementy? Ustaw je w koszyku jako cykliczne. Tym sposobem przyszłe zamówienia złożą się same.

Inni wybrali również do tego produktu

wiedza od naszych specjalistów

Najnowsze artykuły

It will be as simple as occidental in fact, it will be Occidental. It will be as simple as occidental in fact, it will be Occidental.

Koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że jeszcze nic nie dodałeś.