Galgant (łac. Alpinia officinarum) jest ważną i cenną przyprawą, która według św. Hildegardy z Bingen powinna być spożywana każdego dnia. Jest intensywna i dość ostra w smaku. Najczęściej dodawana jest więc w szczyptach (1-3 szczypty) do posiłków (śniadaniowych, obiadowych, kolacyjnych, a także deserów, pieczywa, ciast i ciasteczek).
Św. Hildegarda mówi: „Kto cierpi na bóle i komu zagraża osłabienie krążenia krwi [omdlenie], niech natychmiast zje wystarczającą ilość galgantu i mu się polepszy.”
oraz
„Człowiek, który ma w sobie palącą gorączkę, powinien utłuc galgant, zaś otrzymany proszek wypić w źródlanej wodzie. Ugasi on palącą gorączkę, bowiem chłód i słodycz źródlanej wody zmieszane z żarem galgantu zmniejszają żar gorączki.”
Więcej informacji: ”Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed światłem.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,050 kg |
---|
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Pomagamy Klientom
Wspieramy we właściwym wyborze ziół, suplementów i maści. Bazujemy na zaleceniach i receptach Świętej Hildegardy.
Bezpieczne Płatności
Certyfikat SSL (tzw. zielona kłódka) oraz innne zaawansowane systemy bezpieczeństwa, gwarantują bezpieczną płatność online.
Zamówienia Cykliczne
Bierzesz systematycznie te same suplementy? Ustaw je w koszyku jako cykliczne. Tym sposobem przyszłe zamówienia złożą się same.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.