Diptam (łac. Dictamnus albus) według św. Hildegardy, diptam zajmuje ważne miejsce wśród hildegardowych przypraw. Można dodawać ten cenny proszek zarówno do napojów, potraw gotowanych (zup, sosów, makaronowych zapiekanek) jak również do posiłków niegotowanych, szczególnie do tych z pieczywem orkiszowym. Odmierza się tę przyprawę szczyptami.
Posiada właściwości lecznicze. Jego regularne stosowanie zapobiega zwapnieniu i stwardnieniu naczyń krwionośnych. Wspomaga obniżanie cholesterolu.
(opis przetłumaczony ze strony producenta przez Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska)
Św. Hildegarda mówi: „Podobnie jak to, co pochodzi od ognia, kryje w sobie żar, tak też dyptam skutecznie przeciwdziała chorobom”
oraz
„… diptam zawiera siły ognia i kamienia, bowiem jego siły są trwałe jak kamień“
Więcej informacji: ”Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.
Sposób użycia: kilka razy dziennie, 1-2 szczypty przez okres 3-6 miesięcy. Posypywać pieczywo albo używać jako przyprawę do potraw.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed światłem.
Informacje dodatkowe
Waga | 0,040 kg |
---|
Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.
Pomagamy Klientom
Wspieramy we właściwym wyborze ziół, suplementów i maści. Bazujemy na zaleceniach i receptach Świętej Hildegardy.
Bezpieczne Płatności
Certyfikat SSL (tzw. zielona kłódka) oraz innne zaawansowane systemy bezpieczeństwa, gwarantują bezpieczną płatność online.
Zamówienia Cykliczne
Bierzesz systematycznie te same suplementy? Ustaw je w koszyku jako cykliczne. Tym sposobem przyszłe zamówienia złożą się same.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.